Partille Port har hela livet runt hörnet

Denna artikel är en annons

Alla lägenheter kommer att ha balkong eller uteplats och gröna innergårdar med gemensamt växthus, lekplatser, odlingslådor och grillplatser.

I livfulla Partille Port är det lika enkelt att starta dagen med en morgonjogg längs Säveån som att avsluta med en AW på kvarterskrogen. Eller att titta till tomaterna i pallkragen på gården för att sedan hoppa på expressbussen till Göteborg precis utanför porten. Med närhet till shopping, natur och arenakonserter finns alla möjligheter till ett aktivt liv – men även skön återhämtning i nybyggda och moderna bostäder.

– Här har du hela livet runt hörnet, säger Johannes Öberg, försäljningschef på Peab Bostad.

Grundtanken med Partille Port har redan från början varit att skapa en stad som pulserar och lever dygnet runt – och samtidigt skapa oaser för de boende.

– Kontrasten med att kunna gå rakt ut i stadspulsen utanför porten från innergårdar med gemensamt växthus, grill, odlingslådor, lekplatser och gräsmattor gör att livet i Partille Port upplevs som dynamiskt utan att du behöver resa härifrån, säger Johannes Öberg.

Partille Port har blivit ett evenemangskvarter med konserter på Partille Arena. Här spelar artister som Bryan Adams och Miriam Bryant. När Club MTV kom till Sverige första gången som en del av en Europaturné, var det på Partille Arena som de hade sitt event – och återkom även året därpå.

– Människor bor här och det är alltid liv och rörelse så länge som butiker och restauranger är öppna, säger Martin Cagner, distriktschef för Peab Bostad.

I bottenplan på bostadshusen finns handel med stora fönster som skapar en aktivitet i området.

– När det är konserter eller hemmamatcher vallfärdar tillresande supportrar och konsertbesökare. Det blir feststämning med glada och taggade människor som skapar en särskild stämning av liv och rörelse i området, säger Martin Cagner.

Peab har varit noga med att bjuda in näringsverksamheter att etablera sig i Partille Port för att ge boende och tillresande så god och varierad service som möjligt.

– Ett exempel är att vi erbjöd STC gym en bra lokal. För oss var det viktigt att bjuda in en långsiktig aktör med bra kvalitet. Hälsotrenden är så stark – och man behöver ha en bra kedja som har gym både hemma och i närheten av där man jobbar. Med ett etablerat gym som finns på många platser i landet, förenklas livspusslet för dem som bor här, säger Johannes Öberg.

Med stadspulsen utanför porten och samtidigt lugna, gröna innergårdar som gör livet dynamiskt utan att du behöver resa härifrån. Det är Partille Port.

Förutom gymmet finns apotek, två restauranger, frisör och skönhetssalong.

– Dynamiken och mixen hos de som bor här skapar en skön atmosfär i området, säger Johannes Öberg.

Ett ”Stora Coop” finns också i området. Egentligen var det livsmedelskooperativet som till en början var de som fick Peab att få upp ögonen för det som nu är Partille Port.

– Coop hade tänkt utveckla ett handelsområde och bjöd in oss att bygga bostäder. Sen när de ändrade sina planer hade vår vision bara vuxit sig starkare, berättar Martin Cagner.

Partille Port ligger väldigt strategiskt intill E20 för den som är bilburen och ett stenkast från bostäderna finns busshållplatsen Partille Port, därifrån tar man sig med direktbuss till och från Göteborg. En kilometer bort finns pendeltåg och bussterminal som går till Alingsås, Lerum, Kållered, Kungsbacka Mölnlycke, Älvängen, Haga, Bohus och Göteborg. Här finns också Allums köpcentrum.

– Men här är det också nära till natursköna Säveån med trevliga jogging- och promenadstråk. För barn finns den fantastiska lekplatsen Justin Bäver – där har jag varit många gånger med mina barn, säger Johannes Öberg.

– Du har också badmöjligheter i Aspen och Kåsjön och löpslingor i närheten. Det är bara rätt ut i grönskan och naturen, säger Martin Cagner.

Nu har Peab påbörjat byggnationen av ett nytt kvarter som planeras bli 106 bostadsrätter och 90 hyresrätter. Annehem fastigheter har förvärvat hyresrätterna.

Alla lägenheter kommer att ha balkong eller uteplats och gröna innergårdar med lekplatser, odlingslådor och grillplatser.

När du köper en bostadsrätt hos Peab Bostad betalar du ett fast pris. Du slipper alltså budgivning och vet precis vilket pris du kommer att betala.

Under september planeras den första etappen av bostadsrätterna att sälj­startas i projektet Brf Östra Citygården. Denna etapp består av 50 bostads­rätter med 1–4 rum och kök.

Anmäl intresse redan nu – lägenheterna erbjuds i turordning utifrån datum då du gjort din intresseanmälan.

Säljstarten är beräknad till tidig höst.