Drömmen om att vakna mellan stad och sund

– Oceanhamnen i Helsingborg är en spännande och expansiv plats, säger Tony Petäjä, som är affärsutvecklare på Nordr. Här ska Nordr bygga 50 lägenheter med stort fokus på hållbarhet. (Foto: Rickard Johnsson, Studio E)

 

Oceanbryggan i Helsingborg är boendet för dig som söker livskvalitet utöver det förväntade, med arkitektur som sticker ut. Du bor minst sagt havsnära på en pir med Öresund precis utanför fönstret.

Den nya stadsdelen Oceanhamnen, där Oceanbryggan ingår, växer fram i det gamla industriområdet vid hamnen. Här kommer det att finnas allt man kan önska sig i form av restauranger, förskola och butiker. Men även närhet till kommunikationer och bad. Här bor du mellan stad och sund i ett hållbart boende där varje detalj är vald med omsorg.

Här ska Nordr bygga ett av de attraktiva husen. Nordr som tidigare hette Veidekke Eiendom, är en av Skandinaviens största fastighetsutvecklare.

– Vi utvecklar bostäder, stadsdelar och kommersiella fastigheter i både Norge och Sverige, säger Tony Petäjä som är affärsutvecklare. Exempel på städer där vi haft möjlighet att sätta positiva landmärken är Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger.

Nordr har över 160 anställda, och cirka 150 projekt med 17 650 bostäder under utveckling.

– Oceanhamnen i Helsingborg är en spännande och expansiv plats. Här kommer vi att bygga ca 50 lägenheter med preliminär byggstart direkt efter Helsingborgs innovativa stadsmässa, säger Tony Petäjä.

Stadsmässan heter A Smarter City- H22, som kommer att äga rum mellan 30 maj och 3 juli 2022. Läs mer om mässan på h22.se

– Projektet i Oceanhamnen har vi utvecklat tillsammans med arkitektkontoret Kjellander & Sjöberg och kommer att bestå av en huskropp i 3 till 7 våningar. Lägenheterna blir mellan 30 och 100 kvm, säger Tony Petäjä, som betonar att stort fokus har legat på hållbarheten och
kundens behov.

– Här tänker vi oss att använda genuina trä- och tegelmaterial för att knyta an till den känsla som redan finns i området. Vi jobbar även vidare med att ytterligare minimera projektets klimatpåverkan.

I ett tätt samarbete med Helsingborgs stad, NSVA, NSR, Öresundskraft och övriga parter i Oceanhamnen skapar Nordr en unik stadsdel med vacker arkitektur och ett framtida modernt boende i världsklass.

– Troligen den mest innovativa stadsdelen i Sverige, säger Tony Petäjä.

Nordr utvecklar levande närområden – och levande närområden skapar bättre städer.