Nya Nykvarns centrum tar form

Möjligheternas boende – bara 30 minuter från centrala Stockholm.

Nykvarn står inför en ny era. Ett levande och modernt centrum ska ta form med cirka 240 bostäder, 3 000 kvadratmeter kontor och 6 000 kvadrat handelsyta. År 2020 står hela byggnationen färdig och då har Nykvarn fått ett nytt landmärke i form av Kampanilen, ett spektakulärt elvavåningshus med kontor, butiker, service och kanske även lägenheter.

Nya Nykvarns centrum tar form1Just nu är vi inne i slutskedet av planarbetet för nya Nykvarns centrum. Vi ska vara med och förverkliga Nykvarns kommuns vision ”Ung, vild och vacker”, säger Fredrik Brodin som är fastighetschef på Stendörren vars dotterbolag Sörmlandsporten äger nya Nykvarns centrum och står som byggherre.

– Visionen har löpt som en röd tråd i tankearbetet när våra arkitekter har ritat. Kommunen vill vara modern, nytänkande och utmanande, samtidigt som man kan svara upp mot ett naturnära ekologiskt boende med Sveriges renaste sjö inpå knuten. I denna idylliska miljö kommer vi att kunna erbjuda attraktiva och prisvärda lägenheter.

Byggherren Sörmlandsporten investerar över en halv miljard i projektet. Byggnationen ska ske i miljöns tecken och ge plats för bra boende som passar den moderna människan. Både små och stora lägenheter ger en mix som skapar ett levande centrum med boende för olika åldrar.

Det naturliga valet för boende

En viktig del i projektet för såväl kommunen som Sörmlandsporten är att skapa ett närcentrum som är så pass bra att Nykvarnsborna väljer att göra huvuddelen av sina veckoinköp på hemmaplan. Nykvarns centrum ska ge den härliga småstadskänslan som även erbjuder det mesta av vad man behöver.

Nya Nykvarns centrum tar form2– En tanke vi jobbar efter är att etablera småbutiker som exempelvis säljer konfektion eller närproducerad mat, berättar Fredrik Brodin. En dröm är att skapa något som gör att folk åker till Nykvarn för att handla fast man inte bor här. Vi ska hitta några dragare som gör det värt en omväg. Det kan vara att etablera Sörmlands bästa vilt- och köttbod som saluför såväl högkvalitativt viltkött som närproducerat nötkött.

Nykvarns nya centrum kommer att få en nybyggd vårdcentral, folktandvård och rehab. Det blir ett spännande utbud av restauranger, caféer och service. Även ett ungdomscafé kommer att ta plats i ett föreningshus för ungdomar.

– Härliga Nykvarn är en fantastiskt naturskön plats med gott om utrymme för friluftsliv och olika intresseinriktningar. Man kan som exempel rida och spela golf, eller ta del av ett otroligt aktivt föreningsliv. I Nykvarn finns det mesta och tempot är inte så uppskruvat som i storstaden. Här kan vi erbjuda ett tryggt boende med kvalitet, samtidigt som kommunikationsvägarna är suveräna till såväl Stockholm som andra orter i regionen.