Attendo Johan Kocksgatan – Nytt, fräscht, fint och trivsamt

Maria Hemåker Apell, verksamhetschef på nybyggda Attendo Johan Kocksgatan tillsammans med Malin Eriksson, vårdbiträde och Lena Mattsson som är samordnare och undersköterska.

Hittills är 38 av Attendo Johan Kocksgatans 54 lägenheter uthyrda. Det vill säga de som ingår i det nuvarande avtalet med Trelleborgs kommun. Här finns alltså plats för fler. Förhoppningen är att samtliga lägenheter ska vara fyllda under 2021.

Attendo Johan Kocksgatan – Nytt, fräscht, fint och trivsamt

Attendo har ett stort antal attraktiva äldreboenden runt om i Sverige. Två av dem finns i Trelleborg. Det ena, nybyggda Attendo Johan Kocksgatan, har nu varit i bruk i snart ett år.

– Vi vill med vår inriktning Sport & Spa vara det självklara valet för de som söker äldreboende här i Trelleborg, säger verksamhetschefen Maria Hemåker Apell.

Gemensamt för alla Attendos boenden är att kunden hyr en egen lägenhet. Alla har dessutom tillgång till gemensamma rum som matsal, vardagsrum, altan eller trädgård.

– Hur de äldre väljer att utforma sin dag och sin tid är helt upp till dem själva. Det gäller även behovet av omsorg. Vissa ser fram emot dagliga aktiviteter och utflykter, andra kanske prioriterar möjligheten till mycket egen tid. Det här går varje kund igenom med sin personliga kontaktperson, en i vårt medarbetarteam som också är länken till närstående, förklarar Maria Hemåker Apell.

Nytt, fräscht, fint och trivsamt. Ja, så kan man med några enkla ord beskriva Attendo Johan Kocksgatan med sina fyra våningar. På de tre nedersta finns boendets 54 lägenheter, var och en på ca 32 kvm.

– Varje lägenhet består av vardagsrum, pentry och duschrum, dessutom utrustade med en vårdsäng. I övrigt möblerar kunderna själva.

Den fjärde våningen genomsyras av Sport & Spa. Konceptet innehåller aktiviteter med fokus på välbefinnande och träning. Här finns gym för både individuell träning och i grupp. Dessutom en relaxavdelning med bastu och bubbelbad där de boende kan koppla av och njuta, även med lite massage eller annan behandling.

Intill finns en populär sportbar med barhäng en gång i veckan. Att tillsammans titta på tv, sport och filmer är ett populärt inslag i många av de äldres vardag. Här överst i huset finns också en stor och härlig takterass med utsikt över staden och havet. 

Att de boende trivs och är nöjda med sin tillvaro går inte att ta miste på. Det bekräftas också i Socialstyrelsens brukarenkät. Resultatet som presenterades i september visade på hela 100 procent nöjdhet. ”Bäst i Trelleborg.”

– Det känns helt fantastiskt. Vi är förstås jätteglada och stolta över det förtroende som våra kunder ger oss. Det är ett kvitto på att vi verkligen levererar det vi lovar, säger Maria Hemåker Apell.

Att driva ett nystartat äldreboende, samtidigt som pandemin drog i gång, var naturligtvis en stor utmaning. Allt var så nytt, okänt och svårbedömt.

– Det var otroligt intensivt. Det gällde att hela tiden vara öppen för nya lösningar. Att våga tänka utanför boxen. Till exempel vår idé om säkra balkongträffar för anhöriga. Det fick stor uppmärksammat även i riksmedia. Nu har vi som komplement tagit fram en app där anhöriga och boende kan ha daglig kontakt med varandra.

Pandemin är långt ifrån över. Därför finns fortsatt tydliga riktlinjer för besök.

Maria betonar att anhöriga är förstående, engagerade och delaktiga i en gemensam strävan att på bästa sätt skydda de boende.

– Vi har ett jättefint samarbete.

En sak är säker, personal finns alltid på plats, dygnet runt för att stötta, skapa trygghet och trivsel. Här arbetar undersköterskor, vårdbiträden, lokalvårdare, sjuksköterskor, fysioterapeut och arbetsterapeut och vi har ett samarbete med  läkare från Fagerängens vårdcentral.

Det gör att Attendo Johan Kocksgatan kan möta de flesta behov av vård och omsorg, inklusive stöd vid demenssjukdom.

– Jag är så glad och tacksam varenda dag över att få leda den här fantastiska verksamheten. Jag är genuint stolt över den livskvalitet vi lyckas ge till alla våra kunder. All kompetens som finns i huset, all inspiration och arbetsglädje. Bara den finns och sprids vidare till alla berörda så finns också alla förutsättningar att lyckas.

Vill du ha mer information om Attendo Johan Kocksgatan är du välkommen att kontakta verksamhetschef Maria Hemåker Apell på telefon 070-604 10 12 eller epost maria.hemakerapell@attendo.se Följ oss gärna på instagram, @attendojohankocksgatan