Skanska bygger i Halmstad NATURSKÖNT BOENDE VID GALGBERGET

Skanska Bygger

Intill det natursköna Galgberget, på fem minuters promenadavstånd från centrala Halmstad, kommer SKANSKA snart att sätta spaden i jorden för det första av två bostadskvarter. Här blir det bostadsrätter med terrasser och balkonger.

Kvarteren ska heta Galgbergsterrassen med nära till både natur och stadskärna. Det första kvarteret är planerat att börja byggas till hösten 2014. Husen är 4 till 5 våningar höga med 40 bostadsrättslägenheter i första etappen. I nästa etapp blir det 32 lägenheter.
– Vi planerar att bygga lägenheter av blandade typer och storlekar, alla med balkong, och de översta med både terrass och balkong, berättar projektutvecklaren Bengt Wallin. Under bostadshusen kommer det att finnas ett underjordiskt garage där man bekvämt kan parkera sin bil. Det finns även bussförbindelse 200 meter bort. Bostäderna är energisnåla och ljusa med parkettgolv och värmeslingor i badrum.
– Ett modernt och förstklassigt boende med nära till allt, säger Bengt Wallin. I omgivningarna finns förutom Galgberget, även gym och konditori. Vår vision är att skapa ett nytt boende som väl smälter in i den gamla omgivningen på ett naturligt sätt. Inflyttning beräknas till början av 2016, och försäljningen av lägenheterna startar i sommar.