Ericssons platschef nu även bosatt i Katrineholm

Hans NilssonHans Nilsson har arbetat inom Ericssonkoncernen i tio år, varav 2,5 år som platschef i Katrineholm. Sedan en tid är han även bosatt i Katrineholm.        

För några veckor sedan flyttade Hans Nilsson från Norrköping, där han är född och uppväxt, till ett parhus i Katrineholm. Han verkar stortrivas med både sitt arbete och sin nya hemort.
– Ja, absolut. Jag har ett jättespännande jobb där vår enhet i Katrineholm idag står väl rustad för framtiden efter en omställning på enheten mot mer teknikintensiva produkter.
Hans Nilsson berättar att enheten har en global roll i Ericssons försörjningsnät, med en mängd nya spännande produkter som är centrala och är strategiska i hela Ericssons produktportfölj.

Du har nu alltså även flyttat till Katrineholm?
– Ja, i takt med att vi som företag valt att ta en allt större roll med ökat engagemang i vår närmiljö här i Katrineholm och i regionen, och det i syfte att säkra framtida kompetens och infrastruktur, har även mitt eget engagemang för Katrineholm växt sig allt starkare. Och det känns riktigt bra. Jag tror att det blir starkare på ett mer personligt plan om man själv bor på orten. Därför har jag tagit det här steget.

Från storstad till småstad, då måste det ändå vara något som verkligen talar för Katrineholm?
– Ja, här finns en stark framåtanda att vilja växa och utvecklas. Det är en miljö jag gillar. Sedan är ju Katrineholm en jättefin stad med fina omgivningar – Sveriges Lustgård.
Här finns också ett aktivt föreningsliv inom idrotten, med fokus på barn och ungdomar. Det var ett starkt vägande skäl eftersom jag har två grabbar, 7 och 10 år gamla. I det fallet tror jag det är en fördel med en mindre ort.
– Jag ser nu verkligen fram emot att bli Katrineholmsbo och sörmlänning och jobbar hårt på dialekten, säger han och skrattar. Men tror samtidigt att han kan ta med sig en del bra saker och egenskaper från Östergötland.

Foto: Hanna Maxstad