”Jag visste att det var

– Här får man tid att jobba, säger Linn Eriksson, som går första året på teknikprogrammet.

Linn Eriksson, 16 år, går första året på teknikprogrammet på Franklins gymnasium i Mölndal.

– Jag har hållit på med teknik ända sedan jag var liten. Lärde mig till exempel löda när jag var åtta år. Så för mig var det självklart att jag skulle välja teknikprogrammet. Frågan var bara var någonstans, säger Linn.

Hon är en av ganska många av elever som kommer från andra kommuner. Själv reser Linn fram och tillbaka från sitt hem i Gällinge i Kungsbacka kommun.

Så varför blev det just Franklins gymnasium?

– Första gången jag fick information om den här skolan, det var på Gymnasiemässan när jag gick i 8:an, så visste jag att det var här jag skulle gå. Det var innan skolan ens fanns. Och det blev precis så bra som jag trodde.

Det Linn främst gillar är de långa lektionerna. Att det bara är 2–3 lektioner per dag och att varje lektion är upp till 2,5 timme.

– Det gör att man får gott om tid att jobba. Det blir färre start- och stopptider och därför också kortare och effektivare dagar. Det gör att man förstår och lär sig bättre, säger Linn och lyfter en annan viktig fördel, att skolans upplägg minskar steget till universitet och högskolor.

– Jag gillar också att det är en liten skola med en mysig och trivsam stämning. Alla känner alla och alla blir sedda. Att matkort och gymkort ingår är också ett stort plus. Ja, det är faktiskt sjukt många fördelar, säger Linn och skrattar.

Text: Per-Åke Hultberg
Foto: Rosie Alm