Finnes: Högkvalificerade jobb

Rekryteringsbehovet i Landskrona är stort. Företagen räknar med att de tillsammans behöver anställa tusen personer varje år de närmsta åren. Stadens högteknologiska industriföretag letar bland annat efter civil- och högskoleingenjörer för utveckling av framtidens produkter och tjänster.

Landskrona är en industrität stad med ett flertal högteknologiska och moderna industriföretag i behov av högkvalificerad arbetskraft. Ett av dessa företag är Haldex, som utvecklar broms- och luftfjädringssystem till tunga fordon.

– Utvecklingstakten i branschen är otroligt hög då vi är inne i ett spännande teknikskifte mot elektrifiering, automatisering och självkörande fordon. Rätt och kompetent arbetskraft är grunden för att Haldex ska kunna utveckla marknadsledande lösningar för tunga fordon med fokus på säkerhet, miljö och innovation, säger Elina Meijer, HR-chef på Haldex.

Haldex söker bland annat specialister till utvecklingsavdelningen i Lands-krona. Det är civil- och högskoleingenjörsjobb inom bland annat mjukvara, hårdvara, reglerteknik, algoritmutveckling och systemutveckling. Landskrona-företaget har en stark koppling till universitet och högskolor i Skåne och deltar vid studentmässor och gästföreläser för att möta studenter och potentiella medarbetare. På ARKAD-mässan i Lund, Skandinaviens största rekryteringsmässa för ingenjörsstudenter, skapades ett Landskronakluster med Haldex, BorgWarner, Faiveley och SWEP som alla är högteknologiska industriföretag med behov av att rekrytera ingenjörer.

– Vi upplever att många studenter vill vara delaktiga i att utveckla hållbara och säkra tunga fordon som kan bidra till en bättre framtid. Våra anställda har möjlighet att delta i forskning kring mjukvaruteknik och utveckling av morgondagens fordon. Att vi är ett multinationellt företag med 2 300 medarbetare globalt är såklart också lockande för många, säger Elina Meijer.

På huvudkontoret i Landskrona arbetar 225 medarbetare. 2019 rankades Haldex på plats 9 i Randstads undersökning över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och är det enda bolaget på listan med huvudkontor i Skåne.

– Det finns en stolthet i att vara anställd på Haldex och det smittar av sig snabbt. Stoltheten gör att alla tar sitt jobb på stort allvar och det gör vi för att vi känner lojalitet, både mot företaget och mot varandra, säger Elina Meijer.

Text: Hanne Skak Jensen
Foto: Haldex